מה מברכים על קורטונים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אבי מכין קרוטנים (ששמים המרק)(מלחם) האם צריך לברך שהכל \ מזונות \ המוציא תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

ראוי לאכול קרוטונים רק באמצע סעודה שבירכו מראש המוציא לחם מן הארץ על לחם, מכיון שברכת הקרוטונים שנויה בספק הלכתי אם לברך המוציא או מזונות. הספרדים הנוהגים לברך על מצות במשך השנה `מזונות` יכולים להקל ולברך גם על קרוטונים ברכת `מזונות`.

כמו כן הקרוטונים הנמכרים בחנות דינם שונה כי על הרוב הם מיוצרים מלכתחילה לשם קרוטונים, ומוסיפים תבלינים, כך שברכתו קרובה להיות מזונות.

בהצלחה - מנשה ישראל