באם היקום מסתובב סביב כדור הארץ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני למדתי מילדותי שכדור הארץ מסתובב סביב עצמו וסביב השמש.שאלתי היא:האם זה נכון שיש סברה שהיקום מסתובב סביב כדור הארץ.וכדור הארץ אינו מסתובב כלל ואם כן,הרי כשכדור מסתובב מהר,אז כל מה שעליו אמור לעוף.ומה שבתוכו נצמד אליו בפנים, בגלל כוח מהירות הסבוב.אז איך זה שאנחנו עדיין עליו תודה רבה הרב.ותודה רבה לקב`ה שנתן לכם את הכח לחזקיינו..

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי את השאלה, מכיון שאם כדור הארץ עומד והיקום סובב סביבו, מובן יותר איך אנחנו לא עפים מהכדור. על כל פנים ראה מה שכתבתי בארוכה אם נשאר משהו לא ברור אל תהסס לשאול שנית.

בהצלחה - מנשה ישראל