קבלת יסורים באהבה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי המון על מעלת היסורים.הם ממרקים ומזככים את האדם ואף מכינים אותו לעולם הבא.אדם שבאים לו יסורים הם לטובתו.אך מה קורה אם אדם למד את הפרק הזה מצויין והוא לוקח את כל הייסורים באהבה עד כדי כך שאינו מרגיש ביסוריםחוטף מכה קשה ואומר ברוך השם בהכרח הוא כבר לא סובל. יש לי בעיה בהבנת הנושא האם למרות שאני מתייסר וסובל בכיף כי אני יודע שזה לטובתי זה עדיין נחשב ליסורים ב.האם ליסורין כאלה יש מעלה כמו לאדם שסובל בצער ג.מה עדיף לסבול ולהצטער או לסבול ולהודות

תשובה

שלום וברכה

מעלת המקבל את היסורים באהבה היא גדולה עד מאוד הרבה יותר ממי שאינו מקבל את היסורים באהבה, וזה שיזכך את עצמו עד שהוא מודה על היסורין גדולה מעלתו ביותר לאין שיעור ולאין ערוך. וכמובן שלא מדובר במי שאינו מרגיש, אלא מרגיש את הקושי אך מרוב ידיעתו את האמת הוא שמח בקשיים וביסורים, אשרי לו!!!

בברכה - בנימין שמואלי