האם המבול היה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, שמעתי מס` פעמים שסיפור נוח והמבול זה משל ותו לא, האם זה נכון ואם זה לא רק משל, אשמח אם תפרט ותגיד למה אני טועה + תיתן מקורות שמצדיקים את טענותיך. אשמח לקבל תשובה מפורטת! בתודה רבה רבה אור!!

תשובה

שלום וברכה

מהתכתבות עניפה שיש לי עמך, אני מכיר אותך כאיש עם הגיון צרוף, ולמה ההגיון שלך סבור שצריכים הוכחות שהמבול הכתוב בתורה כסיפור אמיתי, אינו משל סתמי. למה רק על המבול אומר מיש אומר שזה משל, אולי יש לומר כך גם על פרשת הבריאה [ח"ו], ועל פרשת האבות - השבטים - מכירת יוסף, גלות וגאולת מצרים, וכו`, איפה נעצר המשל.

אחרי המבול ממשיכה התורה וַיִּהְיוּ בְנֵי נֹחַ הַיֹּצְאִים מִן הַתֵּבָה שֵׁם וְחָם וָיָפֶת וְחָם הוּא אֲבִי כְנָעַן: שְׁלשָׁה אֵלֶּה בְּנֵי נֹחַ וּמֵאֵלֶּה נָפְצָה כָל הָאָרֶץ: איך משתלבת לה המשל בתוך סיפור הכרונולוגיה האנושית .

הצלחה - מנשה ישראל