מצוות עונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני קראתי באחד השאלות ותשובות שהמצווה פרו ורבו זה להיות עם האישה לפחות פעמיים בשבוע האם זה נכון וחובה להיות עם האישה לפחות פעמיים בשבוע

תשובה

שלום וברכה

אין לכך קשר למצוות פרו ורבו אלא למצות עונה, שחייב אדם לפקוד את אשתו מעת לעת, לפי כוחו. ומבואר בהלכה שהפועלים עונתם פעמים בשבוע וכן ראוי לנהוג לרוב האנשים, לפקוד את אשתו פעמים בשבוע, ואחד מהם יהיה בשבת.

בברכה - בנימין שמואלי