הוצאת דיבה ושם רע, כיצד להתמודד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וצהריים טובים צוות הידברות! יש לי שאלה מאוד קונקרטית, חברה שעבדה במעון ילדים האשימו בלא עוול בכפה שגנבה לחם מן הגן מה שהדבר אינו נכון והביאה הוכחות חותכות שרק רצו להפיל עליה תיק, ומה גם שאותה בוסית פיטרה אותה מהעבודה בגין זה, ומה אתם אומרים על מקרה חמור זה והחברה מתהלכת בתחושה קשה שהאשימו אותה, בתודה וכל טוב....

תשובה

שלום וברכה

יהי חלקי עמה!!!. כך אמרו חז"ל במסכת שבת (קיח עמוד ב): "אָמַר רַבִּי יוֹסֵי, יְהֵא חֶלְקִי מִמִּי שֶׁחוֹשְׁדִין אוֹתוֹ וְאֵין בּוֹ. אָמַר רַב פַּפָּא, לְדִידִי חָשְׁדָן, וְלָא הֲוָה בִי [אותי חשדו ולא היה אמת]. בספרים מבואר שעל ידי חשד כזה נמחלים עוונות חמורים, הרבה יותר מהרבה תעניות.

בהצלחה - מנשה ישראל