ברכות השחר מה הפשר והמטרה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה!רציתי לדעת מה בדיוק אני עושה כשאני קורא את ברכות השחר,האם זאת מעיין תודה לקב"ה או שמא משהו אחר תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ברכות השחר הינם ברכות שבח והודאה שחייב אדם לברך בשחרית, בקומו משנתו. חז"ל תיקנו את הברכות על סדר העולם והנהגתו, שהבריות נהנים מזה בכל יום, ומברכים להקב"ה בפעם הראשונה שנהנים הנאה זו בכל יום ויום, שכן אסור לאדם ליהנות מהעולם הזה בלא ברכה, וכל הנהנה מהעולם הזה בלא ברכה כאילו מעל בקודש, וכתבו גאונים שניתקנו ברכות אלו כדי להשלים מאה ברכות שצריך אדם לברך בכל יום. ברור שהאדם המברך ברכות אלו בשים לב לכך שהוא יכול ב"ה לעמוד זקוף ויכול לצעוד על רגליו וכו` מתמלא ברגשי הכרת הטוב כלפי בורא עולם שאיפשר לו כל זה, זוהי גם תועלת משנית ממצוות ביקור חולים בבתי חולים מפעם לפעם להיווכח בכך ששום דבר אינו מובן מאליו, וכי על האדם הזוכה להיות חופשי ומשוחרר בכל האפשרויות הרבות שניתנו לגוף האדם להיות מודה ומשבח למי שאיפשר ומאפשר כל זאת ללא שנידרש לשלם על כך משהו.

מחקירת המערכות המורכבות שמשתנים בגוף האדם בכל עצימת עין, ובכל צעד אחד קדימה, כמה אלפי הוראות מעבד המוח הלוך ושוב בכל הושטת יד, עומד לו האדם בהרגשת אפסות והבטלות מול חסדי הבורא, ומפיו יוצאים כמאילהם ברכות השחר מלב מלא רגשי הודיה לבורא עולם.

בהצלחה - מנשה ישראל