הסרת שיער מהבטן למניעת סבל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב יש לי חברה ואנחנו עומדים להתחתן בעזרת השם עכשיו לפי מה שאני יודע היא לא אוהבת שיער בבטן ובחזה איך אני יכול לדעת אם מותר לי להוריד או לא בלי שום קשר אלייה אני לפעמים אישית סובל מזה מגרד לי ויש ימים שזה ממש מציק כמו יום חם אני עובד פיזית אז יוצא לי להזיע הרבה אז יוצא שאני מתגרד ולפני שהייתי דתי הורדתי שיער בשעווה וכמובן גדל יותר עכשיו אז אני סובל יותר עכשיו גם מבחינת גירוד וגם בגלל החברה כי אני יודע שהיא לא אוהבת היא לא יודעת שיש לי שיער כי מעולם היא לא ראתה זה לא ימנע ממנה להתחתן איתי אבל בכל זאת רציתי לדעת למי אני יכול לפנות פוסק הלכה או מישהו שמבין בזה תודה מראש!!

תשובה

שלום וברכה מותר להמשיך ולהוריד את השיער ע"י שעווה, אך לא את שיער הערווה.

בברכה - בנימין שמואלי