האם מותר לקרוא בספר הזוהר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ברצוני לשאול האם ניתן מותר לקרוא מספר הזוהר ולנסות ללמוד ממנו. אני יודע שכיום הוא מוצע למכירה בכל מקום. יש לי מספר שאלות בנושא: 1. האם מותר לרכוש את הספר ולקרוא ממנו 2. ישנם מספר גירסאות של הספר, יש תרגום לעברית האם הוא כשר, ומה הרבנים אומרים על כך 3. האם ניתן כדי לרכוש את הספר בכל מקום שהוא מוצא למכירה או לקנות את הספר במקום עם השגחה כיום אני נמצא בחו"ל במידה והתשובות לשאלותי הן חיוביות { ומותר ללמוד ממנו ולקרוא בו } האם לנסות לחפש באזורי {ארה"ב} או כדאי לרכוש בארץ ולבקש שישלחו אלי. קצת רקע אני יהודי דתי, מנסה להתחזק, מאזין בעקביות להרצאות באינטרנט ורוצה ללמוד ולהתעמק בקריאה. אשמח לתשובה, תבוא עליכם הברכה שרלי

תשובה

שלום וברכה

לקרוא בספר הזוהר, אפי` ללא הבנה, והיא מועילה מאד, לזכך את הנפש. אך ללמוד בזוהר מומלץ ללמוד בספר נגלות הזוהר, החלקים שאינם קשורים לקבלה, הניתן לרכישה בכל חניות הספרים באיזרים הדתיים.

בברכה - בנימין שמואלי