מהו סדר היום הרצוי לקיום מצוות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, כבוד הרב אשמח לקבל את הנחייתך, כיצד לנהוג בצורה אופטימלית ונכונה במהלך היום אני בתחילת דרכי בדת, מה עליי לבצע בבחינת התורה והמצוות במשך היום, בהתחשב במטלות היום יומיות שיש לבצע. אני עובד 10 שעות ביום אשמח להכוונה בתוך ים ההלכה, המצוות, התורה והמטלות היומיות בברכת יום טוב

תשובה

שלום וברכה

כל אדם יהודי חייב להתפלל שלוש פעמים ביום, ויקפיד להתפלל עם מנין, ויקבע שיעור תורה ביום ובלילה. כמובן לברך לפני האכילה ואחריו, ולהקפיד מלהכשל בחטא, וכל שאר המצוות לפי ההזדמן, כל זמן שיזדמן לך מצוה ויש בידך את הכוח לעשות, תעשה.

ואין משהו מיוחד עוד לעשות, אך כל מה שאתה עושה גם כשאתה עוסק במלאכתך, כוון בשעת עבודתך, שמטרתך בפרנסה שתוכל לעבוד את בוראך, ותזכה בכך להרבה אור בחייך, וטכל עבודתך תיחשב כמצווה.

בברכה - בנימין שמואלי