האם יהודי יכול להיות בגלגול אחר גוי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. מה בקשר לגויים, האם יש להם נשמה כשלנו מי נבחר להיות גוי ואיך היש סיכוי ליהודי שכופר לגמרי בדת להיות בגלגול אחר גוי תודה על כל העשייה המבורכת ושבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

לגוים אין כל נשמה אלא נפש בלבד, הנשמה היא רק לעם ישראל, אשר מקבלים נשמה חצובה מתחת כסא הכבוד, לגוי יש רק נפש ותו לא, גם נפשו של היהודי מעולה יותר ורוחנית יותר מנפשו של הגוי. ואין כאן בחירה חדשה מתחילת יצירת הנשמות בששת ימי בראשית היו שני אוצרות, אוצרות של נשמות הנאצלות מתחת כסא הכבוד.

שרק מי שנולד לאמא יהודיה יכול לזכות לכך, וכל שאר הברואים בעולם הנולדים לאמא לא יהודיה מקבלים מאוצר הנפשות של כל האומות.

בהצלחה - בנימין שמואלי