לא מתחברת לתפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מרגישה שאני מיתפללת או כל דבר שאני עושה שקשור לקודש אני מרגישה שאני לא מחוברת אני מרגישה צביעות אני מרגישה שזה לא באמתא אנימה זה אומר שמהמה אני צריכה לעשות להרגיש קשורה

תשובה

שלום וברכה

ובכן אין זה אלא עצת היצר, כל יהודי מחובר באמת בשורש נשמתו לטוב, וכל חשקו הוא רק לעשות טוב, וכמבואר ברמב"ם הלכות גיטין (כ) מי שהדין נותן שכופין אותו לגרש את אשתו ולא רצה לגרש בית דין של ישראל בכל מקום ובכל זמן מכין אותו עד שיאמר רוצה אני ויכתוב הגט והוא גט כשר

וכן אם הכוהו גוים ואמרו לו עשה מה שישראל אומרין לך ולחצו אותו ישראל ביד הגוים עד שיגרש הרי זה כשר ואם הגוים מעצמן אנסוהו עד שכתב הואיל והדין נותן שיכתוב הרי זה גט פסול ולמה לא בטל גט זה שהרי הוא אנוס בין ביד גוים בין ביד ישראל שאין אומרין אנוס אלא למי שנלחץ ונדחק לעשות דבר שאינו מחוייב מן התורה לעשותו כגון מי שהוכה עד שמכר או נתן אבל מי שתקפו יצרו הרע לבטל מצוה או לעשות עבירה והוכה עד שעשה דבר שחייב לעשותו או עד שנתרחק מדבר שאסור לעשותו אין זה אנוס ממנו אלא הוא אנס עצמו בדעתו הרעה לפיכך זה שאינו רוצה לגרש מאחר שהוא רוצה להיות מישראל רוצה הוא לעשות כל המצות ולהתרחק מן העבירות ויצרו הוא שתקפו וכיון שהוכה עד שתשש יצרו ואמר רוצה אני כבר גרש לרצונו.

ומבואר שרצון כל יהודיויהודי הוא להיות יהודי ירא שמים והצביעות היא אי עשיית המצות. וכעת יצרך מתגבר עליך מאוד, ומנסה להכריתך מתורת ה`, ואת לא תתני לו להצליח, העצה חלכך היא בהקפדה יתירה על כשרות וצניעות בין בלבישה ובין בהתנהגות ובהתנתקות מוחלטת מספרות פסולה, ונטילת ידים שחרית מיד בקומך ועדיף מאוד שכיני מים סמוך למיטתך, ובעז"ה תינצלי מהיצר.

בהצלחה - בנימין שמואלי