איך לשכנע את זוגתי הנוצריה בצדקת היהדות?

  • כ"ט שבט התשע"ט

שאלה

שלום רב, הנני יהודי חילוני גמור. אך לאחרונה התחלתי קצת להתקרב לדת והחלטתי לשמור על מורשת אבות ולהקים בית יהודי בארץ ישראל. אך פה ישנה בעיה. זאת מכיוון שלפני שלוש שנים הכרתי את חברה שלי שהיא נוצרייה קאתולית מפולין. היא אוהבת את היהדות ואת ישראל, אך היא מאמינה מאוד בנצרות ובישו (ימח שמו וזכרו). כתוצאה מכך שהיא נוצרייה - באם נתחתן ילדינו יהיו נוצרים וגם לא אוכל להתחתן כדת משה וישראל. אני מאוד אוהב אותה ולא מסוגל להיפרד ממנה בגלל הדת. לכן החלטתי שאנסה לעשות הכל כדי להראות לה כמה כפירה יש בנצרות וכמה הנצרות היא אבסורדית עד שאגרום לה להתגייר מרצון כתוצאה מחוסר אמונה בנצרות. ברצוני לשאול איך אני אמור לשכנע נוצרייה מאמינה ואיזה טיעונים אני יכול להביא לה על מנת לחזק את עמדתי. כל פעם שאני מסתכל עליה מתפללת בכנסייה, וכל פעם שהיא מדברת על הנצרות אני אומר לעצמי בלב כי זו היא דת של כסילים. בבקשה אני חייב עזרה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ברוך בואך בצל קורת אלוקיך, לשוב ולהתחזק בתורת אלוקינו, ולקיים את מצוות ה`. כמדומני שלא התנסחת נכון כשכתבת שלא תוכל להינשא לה כדת משה וישראל, בטוחני שאינך יכול להתחתן עימה, מפני שאיך יכול בן אלוקינו להינשא לגוי, אין לך כעת שום אפשרות לחיבור איתה כמי שאינה יהודיה, נשמתך הוא גבוהה מאוד, ורחוקה היא ממך כרחוק מזרח ממערב, ורק אם תעזוב את דתה ותקבל עליה את דת אלוקינו בשמירת מצוות מליאה, או אז תוכלו להתחבר, ותתעלה מעלתה להיות כמעלתך. בהצלחה -