מדוע ימותו לאחר ביאת המשיח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה ..הבנתי מדבריך שכתבת לאנשים אחרים בשאלות שקשורות למשיח שהצדיקים שיקומו בתחית המתים לא ימותו יותר..ואלה שנולדו בימות המשיח ואלה שכן עכשיו יטעמו טעם מיתה.. הרשה לי לצטט : "אך הרוע יעלם ולא יהיו עוד חוטאים, אך כל הקרבנות יוקרבו לריח ניחוח לה`. יה"ר שנזכה במהרה לראות את בית מקדשינו." אז השאלה שלי היא...אם לא יהיה רוע..ולא יהיו חוטאים...למה צריך למות ולתת דין..על מה ניתן דין עם הכל כבר רוחני ולא יהיה רוע וכלום ואלה שפה עכשיו שזכו למשיח סימן שהם צדיקים על מה ימותו ויתנו דין ופעם חשבתי שהעולם הבא זה עולם הנשמות עד שהבנתי שזה העולם שיהיה בתקופת המשיח..אז אומרים שהעולם הבא יהיה חיי נצח..אז איך כבוד הרב הסביר שימותו אלה שנולדו בימות המשיח ואלו שזכו להם ועוד שאלה קטנה ראיתי שציטטת צדיק כלשהו או נביא שאמר שאלה מסדום לא יקומו בתחית המתים..וראיתי שכתבת איפשהו באיזה תשובה שעם ישראל היה הבני אדם שהיו בסדום...אז זה אומר שלא יקומו בתחית המתים יהודים איך זה מסתדר סליחה על שכתבתי הרבה ותודה על כך שהשקעת מזמנך כדי לקרוא את השאלות הללו. בתודה,משה

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

הגמרא במסכת שבת קובעת, שכל אדם בעולם, מוכרח לעבור מוות וחידלון גופני, מפני גזירת: כי עפר אתה - ואל עפר תשוב.
מסתבר שהמוות והריקבון הם נחוצים בשביל להפריח ולהצמיח אדם חדש בתחייתו הרעננה.
הגוף בעולם הזה הוא מכיל אלמנטים חומריים ופחותים, ובתחייה הוא יהיה זך וטהור לגמרי.
גם מי שלא חטא מימיו, ימות 'בעצתו של נחש', רוצה לומר בשביל לצרפו מכל סיג, פסולת וחיסרון נדבק.
אחר כך יחיו המתים, ויזכו הצדיקים והזכים והטהורים בחיי הנצח.

נכון. נאמר שנשמות אנשי סדום הן הן נשמות בני ישראל שהזדככו אחר כך במצרים עד שזכו למעמד הנבחר לקבל תורה מהקב"ה.
הם לא יקומו בתחיית המתים בצורה הראשונה, אלא בצורה השנייה, היינו בצורת בני ישראל.
כל מי שמתגלגל בגוף חדש, יכול לקום לתחיית המתים באופן ההופעה הראשונה, ובאופן ההופעה האחרונה, ובכל אופני האמצע.

ברכה והצלחה;

יעקב משה