נישואין לבן של כהנת וגרושה עם כהן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רציתי לשאול שאלה חשובה שקורה לזוגיות וחתונה.. אמא שלי שהתחתנה עם אבי היא הייתה גרושה ,והוא היה כהן והם התחתנו נישואים אזרחיים. כשהם רצו להתחתן ברבנות היה עליהם איסור , כי אסור לכהן להתחתן עם גרושה, ורב אחד אמר להם שהילד או הילדה שיוולדו מהזיווג הזה,לא יוכלו להתחתן עם כהן . עכשיו שאלתי היא אני יש יש לי חבר כמעט שנתיים והוא כהן רציתי לשאול אם זה בדוק שבגלל שאמא שלי התחתנה עם אבי שהיה כהן והייתה גרושה לא אוכל להתחתן בבוא העת אם ירצה השם עם חבר שלי הנוכחי מאוד חשוב לי לדעת כי הבנאדם שאני נמצאת איתו אני כן רואה איתו עתיד משותף ומאוד מאוד חשוב לי לדעת אם אוכל להתחתן איתו חתונה כדת וכדין אשמח לתשובה במהרה ...

תשובה

שלום וברכה

אכן אסור לך להתחתן עימו, מאחר ואת חללה, ואסור לך להיות עמו בשום אופן, אין לך כל היתר להינשא לכהן. והיי חכמה ואל תעשו לבנותייך את מה שאימך עשתה לך, זאת מלבד האיסור שבדבר לך ולו, ומאחר שהדבר אסור הוא בווודאי לא זיווגך, וחפשי את זיווגך האמיתי. עשי את רצון קונך, והוא יעשה את רצונך.

בברכה - בנימין שמואלי