האם צריך להטביל כוסות של שתיה חמה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום! רציתי לדעת מה המקרה עם כלים שבושלו איתם בשר לא כשר מה הדין והאם צריך להטביל כוסות של שתיה חמה (כי נראה לי שזה מחרסינה) תודה רבה וכל הכבוד לכם על העבודת הקודש שאתם עושים!!! באמת ישר כוח!

תשובה

שלום וברכה

כלי שנטרף יכולים להכשירו במים רותחים שעומדים על האש ומבעבעים, ויש לנקות את הסיר מכל ליכלוך, ואז יש להטבילו במים הרותחים לאחר שעברו לפחות 24 שעות לאחר השימוש בבשר הטרף, ובל הכלי יהיה מכוסה במים רותחים, ואם הכלי גדול מידי יכולים להכשיר את הכלי גם לא בבת אחת, אלא קודם חצי אחד ואח"כ את החצי השני. אין צורך להטביל את הכוסות.

בברכה - בנימין שמואלי