האם מלצר צריך לשלם על כלים שנשברו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני עובדת במסעדה. השכר שאני מקבלת לרוב הוא על טיפים. (המעסיק לא משלם לי שכר אלא אם עשיתי פחות מ-23 ש"ח לשעה). בתקופה האחרונה בעקבות שבירה מרובה של כלים החליט המעביד לבקש (לעיתים) תשלום על כל מה שנשבר (מדובר בצלחות, כוסות וכו`). רציתי לדעת האם אנו צריכים לשלם לו על מה שנשבר למרות שבד"כ הוא לא משלם לנו על העבודה ואם כן כמה (מחיר עלות, מחיר שהוא נוקב) ושאלה נוספת: האם על ישיבה שהמעביד מחליט לעשות הוא צריך לשלם לנו או שזה צריך לבוא על חשבוננו תודה מראש הילה.

תשובה

שלום וברכה

השאלה לא כל כך במקומה, וכייכולה את להתחמק מתשלום, הרי הבעלי ם יעיף אותך מהעבודה, ובוודאי יכול הוא לדרוש תשלום, ואתן לא חייבות להישאר לעבוד אצלו. והכול לפי תנאו, אך אם לא התנה על כך והמקובל הוא שלא גובים על כך כסף, אתם לא חייבות לשלם לו.

אך במקרה שלא היה מנהג בדבר, חייבות אתם לשלם, וכל הפועלים שומרי שכר הם וחייבות אתם לשלם את שווי הצלחת בניכוי הסכום שהמעביד היה מוכן לשלם עכשיו בעיסקת טרייד אין.

ברכה - בנימין שמואלי .