אכילה לפני קידוש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום, רציתי לשאול נא כמה שאלות הלכתיות- 1.האם ומה מותר לאכול לפני קידוש של שבת בבוקר (בדר"כ אני שותה ואוכלת משהו קטן-קפה ועוגה ורק לפני הארוחה הבשרית אני מקדשת) האם זה בסדר או שעליי לקדש לפני 2.האם בשר גלאטחלקמהדרין זה אותו דבר (כששאלתי את הקצב בסופר הוא אמר שזה חלק אבל לא גלאט..מה ז"א זה לא אותו דבר 3.מה צריך לבדוק כאשר בוררים אורז ז"א-שמים על צלחת לבנה ומה אמורים לחפש האם להוציא את כל אלה שיש בהם חורים קטנטנים או מה צריך לשים לב 4.בשבת-לספרדים:האם מותר לפתוח קופסאות או שיש צורך לפתוח לפני שבת (בקבוק יין וחלב וכד`) 5.האם יש לברך לפני התזת בושם "בורא מיני בשמים" תודה רבה! לקראת שבת שלום

תשובה

שלום וברכה

אם את לפני התפילה יכולה את לאכול ללא קידוש, אם כבר התפללת, עליך לקדש.

2. זה המצאה של הקצב, הכול אותו דבר, השאלה היא איזה כשרות יש לו.

3. אורז כיום אין בו תולעים אל אא"כ הוא מיושן, השחורים אין בהם כלום.

4. לכתחילה יש לפתוח לפני שבת בדיעבד יש להקל בחלב, אך בייןיש לעשות נקב בפקק ובשימורים יש לעשות נקב קטן גם מהצד השני ולשפוך את תכותו לקערה. על הבושם אין מברכים כלל.

שבת שלום - בנימין שמואלי