האם לגלות על אדם שעושה רשיון לא חוקי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לכבוד הרב שלום. לפניי כמה ימים כאשר סיימתי את שיעור הנהיגה שלי,ניכנס תלמיד אחר לרכב עם חברו (לא הכרתי אותם). בהמהלך הנסיע אמר חברו של התלמיד שהוא רוצה לקנות רישיון לא חוקי. דבר זה איסור מוחלט לדעתי ואפילו במידה מסויימת להעלות רוצח על הכביש ומכך אני מרגיש שאני צריך לפעול. כעט יש כמה רעיונות אם תוכל להוסיף או לתקן ,אשמח 1.לברר מהמורה שאת שמו של התלמיד , בטענה ש"אני מכיר אותו" (שאומר זאת אתכוון לכך שאני מכיר אותו מהשיעור) ואז לפנות למשטרה ולהסביר להם שיש לתמיד הזה חבר בשם המסויים (אמרו את שמו) שיודע על קניית רישיונות לא חוקיים. 2.אם זה לא יעבוד אומר למורה שלי על המצב ואקווה שיעזור לי. (לא אומר לו תחילה כי יש לי חשש לכך יפחד להתעשק עם זה והתוכנית תהרס.) תודה רבה עופר

תשובה

שלום וברכה

מאחר שיתכן בהחלט שהדיבורים האלו היו דיבורים בעלמא, ולא שיש אכן אפשרות אמיתי כזאת, סבורני ששב ואל תעשה עדיף, ואסור ללכת למשטרה ולהלשין עליו, כאשר הסבירות היא שאין בכך כלום.

בברכה - בנימין שמאולי