מהו מעמדו של יהודי המקיים 7מצוות נח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם דינו של נוצרי שמקיים 7 מצוות בני נוח בעולם הבא טוב מדינו של יהודי שמקיים 7 מצוות בני נוח(בלבד,ללא תרי"ג מצוות) בעולם הבא תודה רבה וישר כוח על עבודת הקודש :)

תשובה

שלום וברכה דינו של גוי שמקיים שבע מצוות בני נוח מכיון שכך ציווה הקב"ה למשה רבינו, טוב יותר מדינו של יהודי שלא קיים את מלוא רשימת הציוויים שציווה הקב"ה ליהודים. בכוונה לא כתבתי `נוצרי` מכיון שלדעת רוב הפוסקים הנוצרים עובדים ע"ז וא"כ אמונתם עומדת בסתירה לאמונה בקל אחד המחוייבת לכל בני האנושות.

בהצלחה - מנשה ישראל