בעל ואישה בדרגות שונות ברוחניות יהיו ביחד בעולם הבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. רציתי לדעת האם בעולם הבא בעל ואישתו יהיו ביחד ומה אם הם בדרגות רוחניות שונות ואם בעל או אשה היו נשואים פעמיים עם איזה זיווג הם יהיו בעולם הבא עם הראשון או הנוכחי

תשובה

שלום וברכה

בהחלט כן, כך כתב רבינו סעדיה גאון בספרו, ולפי שהבעל והאשה מרכיבים נשמה אחת, הרי שהשלימות של הבעל תלויה בשלימות של האשה ולהיפך, כך ששלימות הבעל והאשה ודרגת הרוחניות של שניהם נידון ונקבע כיחידה אחת בלבד.

בעל ואשה שהתגרשו לא יתאחדו שוב בעולם הבא, הגט הוא כריתות לנצח. אבל בעל שהתאלמן יחזור להיות עם אשתו, ובמקרה שנשא אשה שניה, יתכן ששני הנשים שייכים אליו, ואל חלקי נשמתו. ובכלל אי אפשר לדעת מי בדיוק יקום לתחיה, מאחר ונשמות שחזרו בעולם כמה וכמה פעמים כדי לתקן בגלגול, יש האומרים כי לא כל הגופות יקומו, אלא הנשמה היא זאת שעתידה לתחיה, באחד מהגופים ששימשו אותה בעבר, וזה תלוי בהרבה דברים, בדיוק איזה גוף יקום. בהצלחה - מנשה ישראל