מה ההבדל בין סוגי החטאות בקרבנות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה הבדל בין חטאת חיצונית לפנימית

תשובה

שלום וברכה

חטאת חיצונה, היא החטאת הרגילה שמביא יחיד על חטא שחטא בשוגג [כשהחטא בדרגא של חיוב כרת אם היה מזיד], מזים מדם החטאת על המזבח החיצון, העומדת בחצר המקדש, כמו גם החטאות שהציבור מביא בכל ראש חודש ומועד הן חטאות חיצוניות.

חטאת הציבור של יום הכיפורים, [בן הזוג של השעיר לעזאזל] וכן חטאת הכהן הגדול ביום הכיפורים, הן חטאות פנימיות שמביאים את דמם לתוך קודש הקדשים ומזים כנגד הארון וכן על הפרוכת והמזבח הפנימי העומדת בהיכל, ולכן שמם `חטאות פנימיות`.

ישנם עוד חטאות פנימיות שמכניסים את דמם להזות על הפרוכת ועל המזבח שבהיכל, חטאת כהן המשיח על חטאו הפרטי, פר העלם דבר של כלל ישראל, ושעירי ע"ז שהציבור מביא על טעות בהלכה.

בהצלחה - מנשה ישראל פ