מה לעשות עם אבידה שנמצאה ואין לה דורש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום לפני בערך כמעט שנה מצאתי במכללה בה אני לומדת טבעת נראה לי שהיא אפילו טבעת אירוסין אני תליתי מודעה במכללה כמעט בערך חצי שנה כעת המודעה נתלשה ועדין לא התקשרו אלי לקבל אותה רציתי לשאול לדעת מה לעשות עם הטבעת אשמח מאוד לקבל תשובה גלית

תשובה

שלום וברכה

כתב שו"ת אגרות משה חושן משפט ח"ב סימן מה ד"ה וכשמצא דבר מצא דבר שיש בו סימן ירשום כל הסימנים וירשום גם שוויות האבידה אם הוא ידוע, ואם לאו צריך לשומו ע"י ג` אנשים שיודעים שומת דברים כאלה ואז יכול להשתמש בו לעצמו וזה מה שיש לעשות בכל מקום שאמרינן יהא מונח עד שיבוא אליהו, שממה שכתב יוכל לברר הדבר לכשיתבקש.

בברכה - בנימין שמואלי