נסיעה בשבת לצורך עבודה - פיקוח נפש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מתגורר כרגע בחו"ל ועובד בביטחון של הקהילה היהודית בעיר.. כחלק מעבודתי אני צריך לעבוד גם בשבת . דבר המתבטא בנסיעה בתחבורה הציבורית בכדי להגיע לבית הכנסת שם אני אמור להימצא כחלק מעבודתי. אני כבר יודע שבכל הכרוך בטלטול של האקדח והיוצא בזה רבנים מתירים משום פיקוח נפש או נימוקים דומים.. אך מה בנוגע לנסיעה בשבת אני לא משלם בכסף (יש לי כרטיס חופשי חודשי) ואני גם לא מבצע שום פעולה בעצמי. השאלה היא אם זה עדיין מותר כשגוי הוא שמסיע את הרכבת או את האוטובוס... ובנוסף, האם הענייו שאני מקבל משכורת על העבודה בשבת היא בעייתית קראתי בשאלות אחרות באתר שאם המשכורת כוללת בתוכה גם את החלק של העבודה בשבת אז זה מותר. לא הבנתי כ"כ את העניין אם תוכלו לבאר לי אותו במקצת.. תודה...

תשובה

שלום וברכה

אפשר להקל לצורך הבטחון, אם לא שייך שמישהו קרוב ישמור, ותרד רחוק מבית הכנסת, ולא ממש קרוב. המשכורת צריכה להיות כלולה, במשכורת החודשית ולא לקבל מיוחד על כל שעה ושעה.

בברכה - בנימין שמואלי