מה מברכים כשמשנים שם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לבני בן החודשיים הומלץ ע"י רב להחליף את שמו מרוי לרואי(וזאת בשל בעיה בעיניים שהיתה לו) האם זה בסדר שנשנה לו את השם ואם יש ברכה מיוחדת שצריך לומר לפני שמשנים שם

תשובה

שלום

השינוי מומלץ כשלעצמו, וה` יעזור שיהיה לרפואה. שיוני השם נעשה בבית הכנסת לאחרי שהאבא עולה לתורה ויעשו מי שבירך לתינוק, ונוסח המי שברך יהיה: מי שברך את וכו` הוא יברך את פלוני בן פלונית (ר"ל השם `רוי`), בעבור שהאבא ... יתן כך וכך לצדקה. ומעתה יקרא שמו בישראל `רואי` בן פלונית וכו`.

חנוכה שמח - מנשה ישראל