האם ספר התורה של בית המקדש קיים היום?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב!!! רציתי לדעת שנחרב בית המקדש אני יודע שהיה בו את הספר תורה שקיבלנו מסיני ורציתי לדעת אם גם הרומאים לקחו לנו משם את ספר התהילים שדוד המלך כתב ואת כל ספרי הנבואה או שהם קיימים עד היום ואם תוכל לשלוח לי הרצאה קצת של היסטוריה ללמוד על העם היהודי ואם תוכל לענות על שאלתי במהרה תודה!!!!

תשובה

שלום וברכה

ובכן יאשיהו המלך כשקיבל את האיתות מן השמים כי החורבן קרב ובא, ציווה להטמין את ארון הברית שבו לוחות הברית שקיבל משה רבינו בהר סיני, במחילה תת קרקעית מתחת לבית קודשי הקדשים. [ראה ספר דברי הימים ב פרק לה פסוק ג ובמפרשים שם].

יחד עם הארון הוטמנו גם ספר התורה שכתב משה ביום מותו, וכן מטה אהרן הכהן עם השקדים שצמחו עליו, וכן צנצנת המן, ועוד כמה פרטים שהיו מונחים לצד הארון. כל אלו עתידים להתגלות במהרה בימינו כשיגיע הזמן וארון הברית יתגלה בעת שיעלה רצון מאת הבורא.

גורל ספרי הנבואה המקוריים שנכתבו על ידי יהושע ושמואל, דוד, חזקיה המלך, ירמיהו, ואנשי כנסת הגדולה, לא ידוע, העתקות מהנ"ל נשארו הרבה.

חזק ואמץ - מנשה ישראל