מה הפירוש של הקדיש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לדעת מה הפירוש המדויק של הקדיש מארמית לעברית. בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

שלחתי לך למייל קובץ שלם על ענייני קדיש. פירוש הקדיש על כל חלקיו הנאמרים בכמה צירופים. ספרדים ועדות המזרח ארמית יתגדל ויתקדש שמיה רבא אמן בעלמא די ברא כרעותיה וימליך מלכותיה ויצמח פורקנה ויקרב משיחיה.

 אמן בחייכון וביומיכון ובחיי דכל בית ישראל בעגלא ובזמן קריב ואמרו אמן עברית יתגדל ויתקדש שמו הגדול, אמן בעולם אשר ברא כרצונו, וימליך מלכותו, ויצמיח ישועתו ויקרב משיחו בחייכם ובימיכם ובחיי כל בית ישראל במהרה ובזמן קרוב ואמרו אמן ארמית יהא שמיה רבא מברך לעלם ולעלמי עלמיא עברית יהי שמו הגדול מבורך לעולם ולעולמי עולמים.

ארמית יתברך וישתבח ויתפאר ויתרומם ויתנשא ויתהדר ויתעלה ויתהלל שמיה דקודשא בריך הוא. אמן לעילא מן כל ברכתא שירתא תשבחתא ונחמתא דאמירן בעלמא ואמרו אמן עברית יתברך וישתבח ויתפאר ויתרומם ויתנשא ויתהדר ויתעלה ויתהלל שמו של הקדוש ברוך הוא, למעלה מכל הברכות השירות התשבחות והנחמות, האמורות בעולם ואמרו אמן ארמית על ישראל ועל רבנן ועל תלמידיהון ועל כל תלמידי תלמידיהון דעסקין באוריתא קדישתא די באתרא הדין ודי בכל אתר ואתר.יהא לנא ולהון ולכון חנא וחסדא ורחמי מן קדם מארי שמיא וארעא ואמרו אמן.

עברית על ישראל ועל החכמים ועל תלמידיהם ועל כל תלמידי תלמידיהם שעוסקים בתורה הקדושה אשר במקום הזה ואשר בכל מקום ומקום. יהי לנו ולהם ולכם חן וחסד ורחמים, מלפני אדון שמים וארץ ואמרו אמן. ארמית תתקבל צלותנא ובעותנא עם צלותהון ובעותהון דכל בית ישראל קדם אבונא דבשמיא וארעא ואמרו אמן. עברית תתקבל תפילותינו ובקשותינו עם תפילתם ובקשתם של כל בית ישראל לפני אבינו שבשמים ובארץ ואמרו אמן ארמית יהא שלמא רבא מן שמיא.

חיים ושבע וישועה ונחמה ושיזבא ורפואה וגאולה וסליחה וכפרה, ורוח והצלה לנו ולכל עמו ישראל, ואמרו אמן עברית יהי שלום רב מן השמים, חיים ושובע וישועה ונחמה והצלה ורפואה וגאולה וסליחה וכפרה ורוח והצלה לנו ולכל עמו ישראל ואמרו אמן. עושה שלום במרומיו הוא ברחמיו יעשה שלום עלינו ועל כל עמו ישראל ואמרו אמן. לאשכנזים ארמית יתגדל ויתקדש שמיה רבא אמן בעלמא די ברא כרעותיה וימליך מלכותיה (ויצמח פורקנה ויקרב משיחיה).

אמן בחייכון וביומיכון ובחיי דכל בית ישראל בעגלא ובזמן קריב ואמרו אמן עברית יתגדל ויתקדש שמו הגדול, אמן בעולם אשר ברא כרצונו, וימליך מלכותו, ויצמיח ישועתו, ויקרב משיחו, בחייכם ובימיכם ובחיי כל בית ישראל במהרה ובזמן קרוב ואמרו אמן. ארמית יהא שמיה רבא מברך לעלם ולעלמי עלמיא עברית יהי שמו הגדול מבורך לעולם ולעולמי עולמים. ארמית יתברך וישתבח ויתפאר ויתרומם ויתנשא ויתהדר ויתעלה ויתהלל שמיה דקודשא בריך הוא.

אמן לעילא מן כל ברכתא ושירתא, תשבחתא ונחמתא דאמירן בעלמא ואמרו אמן עברית יתברך וישתבח ויתפאר ויתרומם ויתנשא ויתהדר ויתעלה ויתהלל שמו של הקדוש ברוך הוא, אמן למעלה מכל הברכות השירות התשבחות והנחמות, הנאמרות בעולם ואמרו אמן. ארמית על ישראל ועל רבנן ועל תלמידיהון ועל כל תלמידי תלמידיהון ועל כל מאן דעסקין באוריתא, די באתרא קדישא הדין ודי בכל אתר ואתר.יהא להון ולכון שלמא רבא, חנא וחסדא ורחמי, וחיי אריכי ומזוני רויחי ופורקנא מן קדם אבוהון די בשמיא, ואמרו אמן.

עברית על ישראל ועל החכמים ועל תלמידיהם ועל כל תלמידי תלמידיהם ועל כל מי שעוסקים בתורה אשר במקום הקדוש הזה ואשר בכל מקום ומקום. יהי להם ולכם שלום רב, חן וחסד ורחמים, וחיים ארוכים ומזונות מרוחים וישועה מלפני אביהם שבמים ואמרו אמן. ארמית תתקבל צלותהון ובעותהון דכל בית ישראל קדם אבוהון די בשמיא, ואמרו אמן.

עברית תתקבל תפילותם ובקשתם של כל בית ישראל לפני אביהם שבשמים ואמרו אמן. ארמית יהא שלמא רבא מן שמיא וחיים טובים עלינו ועל כל ישראל ואמרו אמן עברית יהי שלום רב מן השמים, וחיים טובים עלנו ועל כל ישראל ואמרו אמן. עושה שלום במרומיו, הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל ואמרו אמן. אם ברצונך לקבל לפי נוסח התימני שלח בקשה נוספת. חנוכה שמח - מנשה ישראל