כיצד לחזור בתשובה בדרך הטובה ביותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך כבוד הרב, אני חייל שמשרת בצבא במהלך שירותי בצה"ל התחזקתי נורא, הבעיה היא שאני לא יודע כיצד להתחיל לחזור בתשובה,אני מפחד להיות מבולבל וגם מכך שהאנשים שאיתי בצבא חילוניים נורא קשה לי, כיצד ניתן לחזור בתשובה בדרך הטובה ביותר מבלי שאני יהיה מבולבל כי אני מרגיש שהגאולה קרבה ואני מפספס את התשובה!

תשובה

שלום וברכה

אכן חבל לפספס ויש להתחיל לשמור מצות בהקדם האפשרי, כי מלבד הגאולה אשר אנו מקוים שהיא אכן קרובה מאוד, הרי נשמתך הטהורה צמאה מאוד ליהדות ולמצוות, נשמתך שהיא חלק אלוק ממעל, מתגעגעת לקרבה לה` אשר אינה מושגת ללא שמירת מצוות.

אמליץ לך להתחיל בשמירת שבת, שלא שלעשות כל מלאכה שאינה קשורה לפעילות מבצעית הקשורה לפיקוח נפש, ולאט לאט תתקדם יותר ויותר בדרך העולה לה` פסגת שאיפותיך, אנו כאן באתר נעזור לך ככל שידרש. אם הינך רוצה לשוחח עם אחד ממדריכנו המיוחדים שלח לי את מס` הטלפון שלך, וניצור איתך קשר. בהצלחה - חזק ואמץ, ברוך תהיה לה`. בברכה - בנימין שמואלי