האם להאמין על חולה שיתרפא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אימי לאחר אירוע מוחי שני על כסא גלגלים אני מאוד מאמינה שהיא תחזור ללכת בע"ה מצד שני אבי שמאמין בה` אבל לא מאמין שהיא תחזור ללכת מה נכון,מדוע מסרב הוא להאמין שהיא תלך שוב

תשובה

שלום וברכה

כל זמן שהדבר שייך באופן טבעי יש אכן מקום לבטוח בה` שאימך תוכל ללכת, אך אם אין סיכוי טבעי לכך, אף שהכול ביד ה`, אך אין ה` עושה ניסים סתם, וצריך זכויות מיוחדות ממש לכך. ולכן במקרה של אימך זה תלוי כמה הם אכן סיכוייה להליכה.

בברכת רפואה שלימה - בנימין שמואלי