מאגיה לבנה, כישוף?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לך כבוד הרב. בזמן האחרון נתקלתי במושג מאגיה לבנה ניסיתי לשאול אנשים מה זה המושג הזה והבנתי שזה עניין של כישופים וכדו` אך לדעתי זה דבר שהוא אסור כיוון שיש בורא לעולם והוא יחליט מה יהיה ולא שום כישוף אך אמרו לי שזה מכוחות הטהרה ולא מכוחות הטומאה אך עדיין אני חושבת שזה דבר אסור ולא נכון אשמח לשמוע מה התורה חושבת על הדבר הזה בתודה רבה רעות.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שיש להתרחק מן הכישוף ולאחר הבירור הדבר אכן כישוף ואסור בהחלט.

בברכה - בנימין שמואלי