תיקון רחל ותיקון לאה ומתי אומרים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לדעת מזה תיקון רחל ותיקון לאה ומתי צריך להגיד אותם

תשובה

שלום

תיקון חצות כולל שני חלקים חלק ראשון הנקרא `תיקון רחל`, וחלק שני הנקרא `תיקון לאה`, שני החלקים מרכיבים תפילה הנאמרת בחצות לילה ובה משתתפים בצער השכינה הנמצאת עמנו בגלות. המקובלים וההולכים בדרכם נוהגים לאומרה מדי ליל בחצות.

ולפי הזוהר הקדוש מתעוררים בכך רחמי שמים רבים. אומרים אותה בשעת חצות הליל, אבל כמובן שאין זה אלא כתוספת למי שמתפלל שלשה תפילות ביום בכוונה וקובע עתים לתורה. על פי הקבלה, נשים אינן אומרות תיקון חצות כלל.

בהצלחה - מנשה ישראל