קריאה בחומש עם פירוש נקרא לימוד תורה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני מודה לך על שענית לי על שאלתי בעניין מספר הכוכבים. יש לי שתי שאלות: האם כשאני קורא בחומש וקורא את פירוש רשי זה נחשב לי לימוד תורה אם אני עושה זאת שעתיים בכל יום שאלה שנייה האם המלבי"ם חיבר פירוש לתורה אם כן מהו שם הספר תודה רבה

תשובה

שלום

השאלה הראשונה איננה שאלה בכלל, ברור כי זה נחשב ללימוד תורה, לימוד תנ"ך עם פירושים המבוססים על פי קבלת חז"ל הוא לימוד תורה במלוא מובן המילה, וצריכים לברך לפני כן ברכות התורה, [אם לא בירכו עדיין בברכות השחר]. המלבי"ם חיבר פירוש גם על חמשה חומשי תורה, ונקרא `התורה והמצוה` כיום הוא ידוע בשם `חומש המלבי"ם`, לאחרונה נדפס מהדורה חדשה ואפשר להשיגו בחנויות לספרי קודש.

בהצלחה - מנשה ישראל