האם יהיה אפשר להתחתן אחרי ביאת המשיח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הנשמות בעולם הזה הם כולם פיצול של אדם הראשון לאחר שאכל מעץ הדעת טוב ורע בעולם שלנו נולדים ילדים שהם נשמות שמשלימות את התיקון שלהם השאלה שלי האם אחרי ביאת משיח בתקופת השכר יבואו נשמות לעולם או שהתהליך יפסק.. כלומר לא יהיה יותר נשואים של גבר ואישה ומי שחזר בתחית המתים ולא הספיק להתחתן לפני מותו ולהביא ילדים לא יוכל להתחתן ולהביא כאלה אחרי בית משיח..

תשובה

שלום רבי סעדיה גאון בירר בספרו כי ימשיכו לפרות ולרבות אחרי תחיית המתים, ויהיו הנולדים בעת ההיא מושלמים מאוד במידות ובדעות.

שבת שלום - מנשה ישראל