האם לקחת תשלום על קיום מצוה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלוםמ רב! רציתי להתייעץ לגבי מצווה שאני עושה . מדי פעם אני לוקח את סבתא שלי לבדיקות לפעמים זה בקופת חולים לפעמים למכונים וכו" .יש לציין שלא תמיד הבנים שלה יכולים לעזור בגלל עבודה וכו" אני כרגע עצמאי .ואגב כל מי שהולך איתה מקבל כסף על מוניות דבר לגיטימי. לי מביאים כסף למונית ומוסיפים לי עוד קצת כאילו שהפסדתי חצי יומית וגם בגלל שמגיע לי וכו" עכשיו אני מרגיש לא בנוח כי אני עושה את המצווה בתור שליח של השם ולא למשהו אחר אני מקווה שהכסף הזה לא יהיה על חשבון שכר המצווה .מה אתם אומרים

תשובה

שלום וברכה

לא תפסיד מהמצווה כלום את המצווה אתה עושה מרצונך ללא תמורה ורק אתה לוקח את ההוצאות שאתה מפסיד מכך, ואין בכך חשש.

בברכה - בנימין שמואלי