היכן בתפילה אומרים את הפסוק של שמי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמי .... רציתי לדעת איפה אני צריכה להיתפלל על שמי באיזה ספר ופסוק ולהחזיר אהבת בעלי אלי אנחנו במשבר נשואים חזק והוא עשה לו מאהבת רוצה שלום ית ולגרום לו להיות איתי

תשובה

שלום ובוקר טוב

אמרי נא את הפסוק הבא אחרי התפילה היומית שלך: (תהלים פרק נא פסוק יט) "זִבְחֵי אֱלֹהִים רוּחַ נִשְׁבָּרָה לֵב נִשְׁבָּר וְנִדְכֶּה אֱלֹהִים לֹא תִבְזֶה". הפסוק מתחיל בז` ומסתיים בה` כמו השם שלך. תרבי בתפילה על עניין אהבת בעלך, אבל כמובן שרק אם תקבלי שהמשך הנישואין יהיו מבוססים על `הוראות היצרן` דהיינו שמירת טהרה או אז יש לקוות שהתפילה תיענה [כי עדיף משבר נישואין מאשר חיי נישואין שלא כהלכה], אם שמרת תמיד על טהרה וערכי משפחה, ראי נא הערה זו כמבוטלת.

אם משבר הנישואין נובע מכוח אי אלו פגמים שנעשו על ידי מי משני הצדדים, יש לתקן את מה שנעשה, ומשם להתרומם קדימה להמשך חדש, קיים, ומבורך.

בהצלחה – מנשה ישראל