כיצד לנהוג במריבה עם שכן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב לפני כמה חודשים התפתח בין הורי לבין שכניהם ריב כאשר בקשו הורי מילדיו שלא ישחקו מתחת לחלון חדר השינה בין 14:00-16:00 והשכן "צפצף"עלינו ובכל זאת נתן לילדים שלו לשחק בין השעות האלו. בגלל זה נוצר ריב רציני מאוד תוך כדי שהשכן מאיים במרמור חיינו עד שנבוא עליו ונתחנן לסליחה הבנאדם עצמו איש מאוד קר ומאוד ממורמר אני מתאפק לא לעשות משהו רע בכדי לנטרל אותו מהפחדים שהוא מטיל על משפחתי . אנא אמור לי איך עלינו להתנהג איתו ומה לעשות מחכה לתשובה בעזרת השם תודה

תשובה

שלום וברכה

למרות שאתם צודקים, נסו להשלים, והתפיייסו עימו. והתפללו שיהפך ליבו לטובה.

בברכה - בנימין שמואלי