במקום כספי מעשר אפשר לתת חפץ בעל ערך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האים במקום לתת מעשר כספים.מותר לתת חפץ בעל ערך שוה לסכום ההפרשה למוסד תורני או לאברך מסוים ולצאת בזה ידי חובת מעשר כספים.ב. במידה וכן. האים זה אפשרי לתת חפץ שניקנה בחו"ל בסכום הרבה יותר קטן מימה שהוא ניקנה בארץ לאברך וזה ייחשב לי מעשר כספים לפי הערך של הארץ .ג.האים עלי לחפש דווקא אברך ניזקק על מנת לתת לו או שאני יכול לצאת ידי חובה גם בנתינה לאברך שלומד בישיבה שלי

תשובה

שלום וברכה

יכול אתה לתת מעשר גם שווה כסף. ואפשר לחשב לפי הערך שהחפץ עומד למכירה, אך את ההפרש בין שווי החפץ למחיר קנייתו, יש להחשיב כריווח והוריד ממנו מעשר. כל אברך הוא בדרך כלל נחשב כנזקק.

בברכה - בנימין שמואלי