האם יש אמת חדש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לדעתי אין אמת אחת, אין אמת מוחלטת, ולכן לא ניתן להוכיח משהו, הכל יחסי, כל אחד והאמת שלו.

תשובה

שלום וברכה

הנה בוודאי יש רק אמת אחת, האמת לא ניתנת לשינוי כי רק האמת תיקרא בשם אמת, וא"כ אין שני אמיתותוית. כגון אם נשאל מה האמת, האם השולחן הוא מעץ או מברזל, ישנה רק אמת אחת, או מזה או מזה. ואם נשאל האם העולם נברא ע"י בורא או לא, ג"כ תהיה התשובה או כן או לא, אין כזה דבר כל אחד עם האמת שלו, המשפט הזה הוא השקר הכי גדול שיכול להיות.

אכן עד שלא מוכחת אמת כלשהוא הדבר עומד בספק, ומשהתברר הספק, הדבר היחיד שהתברר כנכון, הוא האמת, וכל השאר זה שקר. נניח שמסתפקת את האם מותר לרצוח עוברים, אכן במצפון, יש שני צדדים, ואין ידוע האמת, אך לאחר שנדע שיש בורא שנתן לנו תורה - דרך חיים, ושם מבואר שהדבר אסור , זאת תהיה האמת היחידה ואין בלתה, ולא שייך אמת נוספת, והדברים ברורים מאוד.

המברכך שתלכי רק בדרך אמת - בנימין שמואלי