מהי מידת ההשתדלות בהחזרת אבידה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה אחת: מצאתי חפץ כלשהו שהייתי צריך להכריז עליו, תליתי מודעות, אבל המודעות אחרי בערך 15 יום נתלשו ע"י אנשים... האם אני צריך לתלות שוב או שבכלל לא צריך יותר מהזמן שהכרזתי.. (עברו כמה שבועות מאז המקרה) שאלה שניה: יש לי שומר מסך שכתוב "שמע ישראל", מותר להכנס עם זה לשירותים (בתוך הכיס או בחוץ)

תשובה

שלום

אם יש לאבידה סימן שהאובד יוכל לזהות אותו חובה להכריז במשך כשלשים יום, אם עדיין לא הכרזת במשך שלים יום עליך להשלים את ימי ההכרזה החסרים, ואפשר לצאת ידי חובה בתליית מודעה באיזור האבידה. אחר כך אם האובד לא התקשר יש להניח את החפץ עד שיבוא אליהו הנביא.

[ויש בזה עוד כמה פרטים, לפעמים יש לשער את שווי החפץ ואת הכסף מניחים כנ"ל, ואז החפץ מותרת לשימוש. את השומר מסך כולל את כל פסוק שמע ישראל יש לכסותו בשירותים, אם כתובות רק המילים `שמע ישראל` אין שום בעיה.

בהצלחה - מנשה ישראל