ראשי התיבות של תחילת פרשת ויצא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום על הפסוק "ויצא יעקב מבאר שבע וילך חרנה" יש ראשי תיבות שמתחילות אם איני טועה כך: ויצא יעקב צדיק..." ומסתיימות כך: "...רק נשאר המקל" רציתי לדעת מהיכן עניין זה לקוח אם בכלל או שהוא הומצא בידי מישהו ואין העניין קשור למסורת. ואם העניין כן קשור למסורת אשמח לפירוט כל ראשי התיבות של הפסוק תודה

תשובה

שלום

העניין בעיקרו כתוב במדרש שנמסר במסורת התורה שבעל פה, אולם אופן רמיזתו בפסוק עצמה על ידי ראשי תיבות, נאמר רק בדור האחרון על ידי אחד מגדולי ישראל. וזהו פירוט הראשי תיבות: ויצא יעקב צדיק, אז ישא עשו קולו בבכי, מיד בא אליפז רשע שהוא בן עשו, ויתן יעקב לו כל חפציו, רק נשאר המקל. וכך הלשון במדרש:

"יעקב לא היה לו אפילו בגד ללבוש בשעה שיצא מבאר שבע, שרצה עשו אחיו להרגו, ואליפז היה תלמידו של יצחק, ואומר איך אעשה שלא אהרגנו, ולקיים מצוות אבי, גזלו כל ממונו ואפילו כל בגדיו, והניחו ערום, ועני נחשב כמת, שארבעה נחשבים כמתים".

בהצלחה - מנשה ישראל