האם ישנם דברים שהם מעל הטבע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב ושבוע טוב אני ב"ה אדם מיתחזק אשר בא מבית אטאיסטי ומידי פעם אני ניתקל בקושיות כאלה או אחרות אני ניתקלתי בתוכנית טלוויזיה המביאה אנשים סקפטים בקשר לדברים על טיבעיים כגון אנשים בעלי כוחות מסוימים אשר ניקראים לבוא ובתנאי מעבדה להציג את כוחם ואם ימצא אדם אשר יש בידו כוחות אמיתיים הוא יקבל מיליון דולר ועוד בתוכנית דיברו על אפקט פלסיבו אשר בעצם מתאר את כח המחשבה שלנו אשר משפיע בצורה משמעותית על חיינו כגון אדם שחש כאב ועל ידי כדורים מלאים בסוכר אשר הוא לא יודע במה הם מלאים עוצמת הכאב יורדת . ולשאלתי,ברוב ימי חיי לא ניתקלתי באף מיקרה אשר אוכל לומר שהוא לפי מה שאנחנו רגילים מקרה על טיבעי חוץ ממקרה מוזר: 1:הלכתי לישון עם מכנסי דגמ"ח שהם שלמים וקמתי בבוקר עם מכנסי דגמ:ח אשר ניראה כעילו חתול פשוט ניזרק עליהם וקרע אותם במכוון שהוא יודע איך הקרעים ניראים. האם באמת אנחנו כנים עם עצמינו ויודעים שכל הניסים והמאורעות המדהימים שאנחנו קוראים עליהם קרו כי מנגד ישנם אנשים שיטענו חסושלום שלא היה. קצת קשה לי עם עם ההבנה שהיו דברים אשר מעל הטבע אני מודה מראש על התשובה ומיצטער אם יש בה משהו לא טוב .

תשובה

שלום וברכה

אכן רוב האנשים אשר אומרים על עצמם, שיש בהם כוחות על טבעיים, אין בהם כל ממש. והצדיקים האמיתיים, אינם מתראיינים בT.V. ואינם מחפשים לעשות רושם. אך ענין הניסים אשר מבוארים בתורה, הם דברים אשר נעשו לעין כל כגון קריאת ים סוף, מתן תורה, ו600000 איש נכחו בדברים אלו, ואין ע"כ כל הסבר של אפקט, וכדו`.

בברכה - בנימין שמואלי