חלומות שחוזרים על עצמם מה פשר הדבר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב הנני חולמת כל הזמן על מים על ים שאני יושבת עם אבי מעל צוק של מים או נמצאת ליד מזח של ים או שני נמצאת בים או ליד מרחצאות של מקווה לאחרונה אני חלמתי שיש ים ופתאום באמצא הים נוצר חדר ובתוך החדר נוצר בריכה ממי הים זה ממש מפחיד אותי כבר מה לעשות מה החלומות האלו מנסים להגיד 2 -וחלומות חוזרים ונישנים שאני מעתיקה בשעת מבחן ב תנך ומתמטיקה -בבקשה עיזרו לי מה פשר החלום

תשובה

שלום

בעיקרון, חלומות על מים הן חלומות טובים, ומורים על שקט ושלום, ריבוי חלומות מסוג זה יכול גם להעיד על שורש נשמתך בשבטי ישראל, ואולי את שייכת לשבט זבולון שהיה שוכן לחוף ימים, ותמיד היה מפליג באוניות, כך מבואר גם בתלמוד (פסחים ד א) שהיה אחד שדיבר וחשב תמיד על מים ובדקו אחריו ומצאו שוא משבט זבולון.

החלום על העתקה במבחן, הוא מחלומות שמתעוריים על ידי מחשבות ביום, ולפי התלמוד אין לייחס להם כל משמעות. בהצלחה - מנשה ישראל