העולם הוא 7 יבשות, כיצד זה מסתדר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום. ראיתי הרצאה של הרב זמיר כהן שהוא אומר שכתב בזוהר שהעולם הוא 7 יבשות,והזוהר שואל הרי כתוב בתורה בבאשית "ותראה היבשה" משמע שיש יבשה אחת בכל העולם,והזוהר אומר שהיית יבשה אחת אך היא התחלקה ל7 יבשות,וזה גם מה שאומר המדע היום. אך בכדי שהיבשה תתחלק ל7 יבות ז תהליך של מליוני שנים וזה סותר שהרי העולם קיים רק כ5800 שנה,והרי הזוה אומר שבתקופת בראשית היית יבשה אחת,אז בכי שתתחלק ל7 חלקים זה דורש מהלם ליברא לפני ליוני שים. הרי הזוהר סותר את המדע ולא מסתדר איתו ממש. בבקשה הסבירו לי בפירוט,כי אני באמת רצה לדעת ולהבין! תודה!

תשובה

שלום וברכה

ממש לא הבנתי מדוע אתה חושב, שהקב"ה לוקח לו יותר משניה לחלק את היבשה למס` יבשות.

בברכה - בנימין שמואלי