מחשב שנשאר דלוק מיום חול לשבת מותר בשימוש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, הבנתי שבשבת אסור לעשות מלאכה אשר יש בה יצירת מציאות חדשה, ולכן אסור להדליק אשאור וכו`. האם כאשר האינטרנט, המחשב או הטלוויזיה עובדים לפני כניסת שבת מותר לי להשתמש בהם לאורך השבת אוהד.

תשובה

שלום

גלישה באינטרנט הדלוק מערב שבת, אסורה בהחלט מאחר שכל גלישה ולחיצה פותחת דף חדש ומפעילה גלים ומערכות שלימות, ויש בכך משום חילול שבת. טלויזיה דלוקה במקום אחד ללא מעבר מערוץ לערוץ, אם שאין בכך משום הפעלת מערכות בשבת, יש בכך משום הנאה ממלאכת שבת הנעשית באיסור שהיא אסורה בהחלט.

חלק מערכי השבת הוא ההימנעות מהתלות בחשיבה וערכים של עורכי התוכניות בטלויזיה, והמנוחה מהריצה המתמדת לדברים חומריים. ובשמירת השבת מזלך יעלה עשרת מונים - מנשה ישראל