על פי היהדות, באיזה שפה מדברים בשמים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה נשאלתי שאלה שאין לי את הידע עליו מה חושבת היהדות לגבי השפה שמדברים בשמים. באיזה שפה מתקשרת הנשמה שלנו כשהיא עוזבת אותנו בלילה. ואיך זה לגבי הגויים באיזה שפה הם מתקשרים אשמח לקבל תשובה רחבה בנושא. תודה לכם! עבודתכם היא, עבודת קודש ועזרה ממשית לכל אלו שאין להם את אפשרות ללמוד על היהדות בכלל. אני מאוד נהנית להקשיב ולקרוא בהידברות. תמר

תשובה

שלום וברכה

הנה העולם נברא בל` הקודש, אך נפש הגוי מכירה את הלשון אשר דיברה בו בעולם הזה ואין לה קשר למקור הנשמות אשר מתחת כסא הכבוד. תודה על העידוד, ושנזכה להגדיל תורה ולהאדירה בנימין שמואלי