עבודה עם כרטיסי אשראי או שזה ריבית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני עובדת כדיילת מכירות המנפיקה לאנשים כרטיסי אשראי של ויזה כאל. שאלתי היא האם יש בעיה לעשות את זה (בגלל עניין הלוואה בריבית ובפרט, לאחר שהבנתי שהריבית בכרטיס שלי שהוא לא בנקאי גבוהה בד"כ ממה שלוקחים בבנק...) ידוע לי שיש דבר שנקרא היתר מכירה, שבד"כ קיים בסניפי פאג"י ואמרו לי שגם ויזה כאל עובדת עם זה, האם זה נכון והאם זה פותר את הבעיה תודה רבה, סיון

תשובה

שלום וברכה

אכן כל הבנקים וחברות האשראי פועלים בדרך זו, ואין כל חשש, אך דעי לך שאין כל הבדל באחוזי הריבית וכל אחוז שהוא, הוא באיסור ריבית ללא ההיתר עיסקא. בהצלחה ועשי חייל במעשי ידיך.