איך לנהוג עם בחור שלא רומה קשר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי להתייעץ כיוון שאיני יודעת מה לעשות. אני בת 21, והייתי בקשר עם בחור עד לפני כ4 חודשים.הוחלט(בעיקר מצד הבחור) לנתק את הקשר ללא סיבה שניתנה. ולכן אף אני לא יצרתי כל קשר. לאחרונה לאחר יום כיפור הכל נסלח,ויצא שדיברנו,והבחור אמר שהוא עדיין אוהב אותי ומתגעגע, וכנ"ל אני,והנה שוב לאחר הדיבורים-הבחור לא יוצר קשר כלל. המצב נורא קשה לי כי האהבה שלי אליו חזקה מאוד,ואני נאבקת בעצמי כדי להשאר על הקרקע ולא לעשות מעשים פזיזים,אבל מצד שני, אם כל פעם זה לא הולך וזה רצון הקב"ה-אני מקבלת אותו בברכה, בידיעה שהכל מאיתו יתברך לטובה. אבל אם זה אמור להיות כך-מה אני אמורה לעשות עם אותו בחור ואותה אהבה כביכול זה נראה רצון שמיים שלא אהיה איתו בקשר,אז מה אני אמורה לעשות להשלים עם זה או לנסות להתעקש איך מכוונים את הבחירה שניתנה לאדם בפרט בנושא זה כך שנעשה רצון הקב"ה בבקשה אשמח לתשובה...

תשובה

שלום וברכה

שילחי לו מכתב והודיעי לו שאם עד יום פלוני אינו יוצר קשר, אשר יוביל לקשר רציני, את לא מחכה יותר ותיצרי קשר עם בחור אחר, ועשי זאת לך לסימן, שאם הוא אכן לא יחזור אילייך, כנראה שאכן הדבר נגמר, ונסי ליצור קשר אחר, אשר יוביל בעז"ה לקשר רציני.

[אציין שלשמור על קשר זמן ארוך ללא התקדמות לקראת נישואין, היא סגולה מובהקהת לניתוק הקשר בעתיד. ע"כ כדאי מאוד בפעם הבאה, (או באם יתחדש הקשר הפעם) כאשר תראי שהבחור מתאים לך, להשתדל לגמור את העניין במהירות האפשרית.]

בהצלחה - בנימין שמואלי