בשרי וחלבי בכיור אחד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני שומר כשרות והכל .. יש לנו כלים בשריים וחלביים כנל סכום אבל אין לנו שתי כיורים רק כיור אחד לכל הכלים.. כשאני רוצה לאכול מנה בשרית ואני לוקח את הכלים הבשריים זה נקרא כאילו לא שמרתי כשר בגלל שהבשריים נגעו עם החלביים באותו כיור

תשובה

שלום וברכה

יש להמנע מלרחוץ, או להשרות, את הכלים יחדיו במים חמים, או להשתמש באותו סקוצ`. כי ההלכה היא שאין הכלים בולעיםמהטעם האסור אלא ע"י מים חמים, המוציאים את בליעת הטעם מהכלי הבשרי לכלי החלבי, וכמו כן אין להניח את הכלים, או מאכלים כלשהם, בתוך הכיור, בעת שאתה רוחצם במים חמים, ואפי` אם הינך רוחץ רק כלים בשריים, כי הכיור עצמו בלוע מחלבי ובשרי יחד, והכיור טרף. ואם הינך נזהר לעשות כן, כל הלים כשרים.

בהצלחה - בנימין שמואלי