שימוש במקרר בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבודו! בהתייחס לשאלה שנשאלה בקשר למקרר. יש אפשרות ללחוץ על המתג של שבת, ובכך בעת פתיחת המקרר בשבת, לא ייגרם שום עוון של הדלקת אור בשבת בכל הנוגע למקרר.

תשובה

שלום וברכה

תודה על דברייך, אכן את צודקת בכך. ויש אכן לציין שכל אשר כתבתי מתייחס רק לענין המדחס, אך אסור בהחלט, לפתוח את המקרר, שהאור בו לא כובה, מפני שבוודאי ידלק האור.

ואע"פ שאינו מכוין אסור, וכל ההיתר היה מפני שאין אנו בטוחים, שאכן המדחס יופעל בשעת פתיחת המקרר. ויצויין, שאכן מן המובחר להשתמש במקרר עם פיקוד שבת, אשר בזה ניצלים מכל חשש.

תודה על הערתך, בכבוד רב בנימין שמואלי