האם יבום נוהג כיום?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הייתי רוצה לדעת אם אישה שהתאלמנה מבעלה וצריכה לעבור את תהליך החליצה. אך האח רוצה ליבם את אשת אחיו האם יבום נהוג כיום ומה קורה אם שהשניים קיימו יחסי אישות אך האישה אינה רוצה את הקשר לאחר מכן

תשובה

שלום

אצל קהילות האשכנזים אין נוהגים לייבם כיום בשום אופן, מלבד כשרגלו של היבם בעייתית ואינה כשירה לחליצה. אצל קהילות ספרד, היבום נחשבת כאופציה ראויה, ואם הם מתאימים זה לזה, והיבם אינו נשוי, אפשר לקיים את מצוות היבום. משקיימו היבם והיבמה יחסי אישות פעם אחת כבר נתקיימה מצוות היבום, ואם הם רוצים אפשר להם להתגרש בגט רגיל, והאשה תהיה מותרת אחר כך להינשא לכל מי שתרצה מלבד לכהן.

בהצלחה - מנשה ישראל